Galerija slik
Pospešeno celjenje ran in odstranjevanje brazgotin.

ZDRAVLJENJE BRAZGOTIN PO OPERACIJAH

Pospešeno celjenje ran in vidnost brazgotine

 

Brazgotina je sprememba na koži, ki nastane po celjenju rane po operaciji. Najpogostejša je hipertrofična brazgotina. Le-ta je zadebeljena, široka in pogosto dvignjena na mestih, kjer je bila poškodba in šivi.

Brazgotine nosijo tako fiziološki kot psihološki vpliv, velikokrat jih spremljajo različni spomini in čustva. Brazgotine lahko povzročijo pojav nizke samopodobe, motnje spanja, pomanjkanje ali izguba libida, tesnobnost, anksioznost, depresijo, jeza, strah, slabo senzibilnost kože in določenega dela telesa. Prisotni so tudi dolgoročni učinki na nevrološki poti, gibljivosti sklepov, prožnosti in pomičnosti kože, pretok krvi in limfe.

Kvaliteta celjenja brazgotine je odvisna od mnogih dejavnikov in sicer od same globine poškodbe tkiva, starosti poškodovanca, anatomske lokacije, pridruženih bolezni, infekcij, operaterja in ali je uporabil šive ali sponke.

OBRAVNAVA BRAZGOTINE V GLOBAL TREATMENT CLINIC

Fizioterapija z globinskimi udarnimi valovi je nekirurška metoda zdravljenja in je neinvazivna. Uporabljamo jo pri obravnavi kalcinirajočih sprememb v mišicah in tetivah ter pri različnih problematikah sklepov in miofascialnega sistema.

Terapija z udarnimi valovi s prenosom pulznih, visoko-energijskih valov, deluje na podkožna tkiva in na pospešeno celjenje vnetih, bolečih in poškodovanih struktur.

Tresljaje, ki jih povzročijo udarni valovi, občutimo kot neprekinjen pritisk nad točko, kjer je prisotna bolečina.

Terapije z udarnimi valovi so v sodobni fizioterapiji in kirurgiji izjemno učinkovite tudi za obravnavo šivov po operaciji in brazgotin, ker pospešujejo celjenje ran.

Nemški kirurgi so v nedavni raziskavi ugotovili, da lahko s terapijami vzpodbudimo hitrejše celjenje ran in šivov, s čimer se zmanjša brazgotina.

 

ESWT (visokoenergetski elektromagnetni fokusirani pulz) so na šivih uporabili takoj po operaciji in v času rehabilitacije. Rezultati po šest in dvanajst tednih po operaciji, so bili izjemni. Proces zdravljenja je bil v primerjavi s pacienti, pri katerih niso uporabili metode ESWT (udarnih valov), bistveno hitrejši.

V naši Fizioterapevtski kliniki Global Treatment opažamo izjemne učinke tako pri zdravljenju svežih šivov kot tudi pri zastarelih brazgotinah.

 

Vabimo vas na posvet v Global Treatment Clinic
Naročanje: ☎️ 040 77 35 77 ali @ info@global-treatment.comNastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.