Galerija slik
 

GSC Prehransko svetovanje

Prehransko svetovanje

 

Prehrana je v tesni povezavi z zdravjem ljudi. Način prehranjevanja lahko deluje kot dejavnik tveganja, ki ogroža zdravje posameznika, oziroma kot zaščitni dejavnik, ki krepi zdravje in izboljša kvaliteto življenja. Zato priporočamo prehransko svetovanje in diagnostiko preko katere se določijo optimalni vnosti živil.

Prehransko svetovanje

Prehransko svetovanje in diagnostični test intolerance na hrano s katerim boste uredili svoje zdravje in počutje

Rezultate testiranja INTOLERANCE NA ŽIVILA uporabimo za urejanje sistema prehranjevanja. V analizo se zajame 176 vrst živil. Test se izvede na podlagi odvzema krvnega vzorca v laboratoriju v Celju, Mariboru, Kopru ali Ljubljani.

Intoleranca na hrano ali ne‐alergijska občutljivost na hrano je fiziološki odziv posameznika na določeno živilo ali sestavino, ki je v njem. Intoleranca na hrano je negativna reakcija na hrano, pijačo ali aditive v hrani, ki se ne pojavi takoj po zaužitju, kot je to značilno za alergijo na hrano.

Z izločitvijo živil, ki so za vas neugodna poskrbite za preventivo in se izognete bolezenskim stanjem, ki jih za vas neprimerna prehrana prinaša.

Razlika med intoleranco na hrano in alergijo

Številni za težave, ki jih povzroča hrana krivijo alergijo. Kasneje se na alergijskem testu izkaže, da alergije ni prisotne, težave pa kljub temu ne izginejo. Glavna razlika med alergijo in intoleranco je v imunskem odgovoru posameznika po zaužitju vam škodljivega živila. Pri alergiji, se reakcija pojavi takoj po zaužitju. Pri tem se aktivirajo protitelesa IgE. Pri intoleranci pa gre za zapoznelo reakcijo, pri čemer so prisotna protitelesa IgG, ki jih naš test intolerance na hrano določa.

Intoleranca na hrano je bolj kronično, manj akutno, manj opazno in velikokrat težje diagnosticirano zdravstveno stanje kot alergija na hrano. Simptomi intolerance na hrano so različni in jih zlahka zamenjujemo z alergijo. Pri intoleranci na hrano je težje določiti živilo, ki nam povzroča težave, saj se te pojavijo šele po določenem časovnem obdobju in ne takoj po zaužitju.

Glede na postavljeno diagnostiko se pacientu svetuje (prehransko svetovanje) glede spremembe prehrane, časovnih okvirov hranjenja ter drugih terapij, ki pacientu pomagajo pri ponovni vzpostavitvi zdravega delovanja.

Najpogostejši znaki intolerance na hrano:

 • glavobol
 • nespečnost in pogosta utrujenost
 • povečana telesna teža
 • napihnjenost, vetrovi, občasna driska ali zaprtje
 • sindrom razdražljivega črevesja, razjede v ustih in
 • trebuhu
 • kožne spremembe (kožni izpuščaji, koprivnica, dermatitis,ekcem)
 • motnje koncentracije in spomina
 • večja dovzetnost za okužbe
 • zamašen nos, vnetje sinusov
 • astma ali neproduktivni kašelj

Test je primeren za vso populacijo d 12 leta naprej.

Rezultati jedilnika in ustreznega programa vadbe so izjemni! Izguba telesne mase je zagotovljena pod našim strokovnim vodstvom.

CENIK intolerance na hrano
 • krvna analiza, analiza dnevnika prehranjevanja, ki ga izpolnjujete 1 teden in priporočila za prehrano: 245,00 eur
 • Izdelava jedilnik po diagnostiki intolerance na hrano: 100,00 eur

M: 064 222 666  od ponedeljka do petka od 7 do 19 ure
E: info@globalsportsclinic.com

Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.