Galerija slik
Vnetje ahilove tetive - zdravljenje

ZDRAVLJENJE BOLEČIN AHILOVE TETIVE

Vnetje ahilove tetive

 

Težave z ahilovo tetivo – vnetje ahilove tetive, so pri hoji in teku izjemno pogoste med splošno populacijo in rekreativcih. Takoj ko začutite bolečine se oglasite na specialističnem pregledu!

Zakaj in kako pride do vnetja ahilove tetive?

Tendinopatija je izraz za klinično diagnozo boleče in otečene tetive, ki ima okvarjeno funkcijo. Za njen nastanek je največkrat odgovornih več dejavnikov. Najbolj pogost dejavnik je preobremenitev pri športnih aktivnostih (prevelika telesna teža, slaba telesna kondicija z vidika moči, tekaška podlaga, slaba športna tehnika, nepravilna obutev) ali delovnih obremenitvah, drugi dejavnik pa so sistemske bolezni.

Najpogostejši simptomi

BOLEČINE največkrat občutimo zjutraj, ko vstanemo iz postelje ter pri večjih obremenitvah kot je hoja po stopnicah ali po klancu navzdol.

DIAGNOZO postavimo največkrat klinično, v dodatno pomoč pa sta nam preiskavi z ultrazvokom ali v hujših primerih z magnetno resonanco.

Fizioterapija: Za zdravljenje uporabimo terapevtske ukrepe:

  1. UDARNI GLOBINSKI VALOVI (fokusni in radialni),
  2. SPROŠČANJE TETIVE Z METODO IASTM (izboljšamo drsnost tkiva, rekonstrukcija fibroznega tkiva, nevrološka stimulacija) in
  3. LASERSKA TERAPIJA (zmanjševanje oteklin, vnetij in kroničnih bolečin).
  4. Kot dodatno terapijo priporočamo še elektroterapijo mečnih mišic z visokotonsko ⚡ELEKTROSTIMULACIJO HITOP, ki jo lahko vključimo tudi v kinezioterapijo kot dodatno stimulacijo pri vadbi za moč mišic meč.
  5. KINEZIOTERAPIJA: pri terapevtski vadbi priporočamo izvajanje ekscentričnih vaj za moč meč in koncentričnih vaj za sprednje golenske mišice. Po vadbi pa mišice sprostimo z valjčkanjem, masazo in presoterapijo.
  6. ORTOPEDSKI VLOŽKI PO MERI se priporočajo ljudem, ki imajo težave s stopali in posledično lahko trpi tudi ahilova tetiva. V tem primeru se lahko opravi dodatna biomehanska diagnostika stopal in hoje.

 

Za več informacij, nasvetov ali naročanje, stopite v kontakt z nami!

 

Pokličite nas :
☎️ 064 222 666
? info@global-treatment.comNastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.