Galerija slik

ŠPORTNA DIAGNOSTIKA ZA MLADE PERSPEKTIVNE ŠPORTNIKE

ŠPORTNA DIAGNOSTIKA ZA MLADE PERSPEKTIVNE ŠPORTNIKE

⏯️Preventivni pregled oz Športna diagnostika za preverjanje telesne pripravljenosti in preventive pred poškodbami
⏯️Na športni talent imajo zraven genetskih dejavnikov, velik vpliv tudi okoljski dejavniki. Na okoljske dejavnike vplivajo predvsem psihološka priprava, sistematični trening in ustrezen način prehrane, upoštevajo pa se: ✅športnikova telesna pripravljenost, ✅morfološki oz. telesni tip in športnikova osebnost.
⏯️Na uspeh pri določenem športu vplivajo tudi zunanji dejavniki: ekonomski in socialni status, ustreznost pogojev za izvedbe treningov (oprema, dvorana, strokovnjaki, zunanji tereni) in državna ureditev.
⏯️Ekipa ali posameznik lahko v športu dosega vrhunske rezultate le pod strokovno organiziranim in vodenim sistemom treningov.
⏯️Pri aktivnem ukvarjanju s športno disciplino, je pomembno, da se mlademu športniku poda tudi teoretično znanje o športu, učenje novih gibalnih nalog pa naj že od začetka aktivnega ukvarjanja s športom poteka sistemsko.
⏯️Pomembno je, da se mlade športnike nauči prenašati zmage in poraze (fair play), da se jih poduči o regeneraciji po treningu in o higieni. Privzgojiti jim je potrebno tudi delovne navade, kot so: upoštevanje trenerja in njegovih navodil ter redno prihajanje na trening.
⏯️Na podlagi telesnih, gibalnih in genetskih lastnosti poteka selekcija, pri čemer mislimo na izbor in razvrščanje športnikov v kakovostne razrede, na podlagi določenih kriterijev – najbolj pogosto so to tekmovalni rezultati, rezultati v določenih gibalnih testih in pri nekaterih športih še telesna višina. Selekcija se začne v prvi triadi osnovne šole ali že v vrtcu.
✅V Global Treatment Clinic testiranje izvajamo z najnovejšo tehnologijo za preglede in testiranje otrok in mladine.

Paket preventivnega pregleda vsebuje:

1. Analizo telesne sestave s sistemom Tanita
2. Specialni testi eksplozivne moči nog – test vertikalnih skokov (skok iz polčepa, skok z nasprotnim gibanjem)
3. Diagnostični pregled stopal in drže telesa (manualni pregled, pregled dinamike in statike stopal s pritiskovno ploščo)
4. TMG (tenziomiografija) pomembnih mišic za posamezen izbrani šport – hitrost kontrakcije mišic in mišične simetrije (preventiva pred poškodbami)
5. Poročilo testiranja (rezultati, mnenje, ocena rezultatov glede na generacijo in šport – normativne vrednosti, priporočila za vadbo)
Trajanje pregleda in testiranja do 1 ure.
Cena 149 eur

Za testiranje nas lahko pokličete ☎️040 77 35 77Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.