Galerija slik

RUPTURA IN DRUGE POŠKODBE AHILOVE TETIVE

❌️RUPTURA IN DRUGE POŠKODBE AHILOVE TETIVE❌️

V LETU 2022 smo opravili rekordnih 50 rehabilitacij rupture ahilove tetive.
➡️Pretrganje ahilove tetive je poškodba, ki se zdravi konzervativno ali kirurško. Najbolj pomembno je, da ima fizioterapevt širino znanja pri obravnavi te kompleksne poškodbe. Brez resne strokovne diagnostike, kjer ocenimo stanje po poškodbi in ga tudi spremljamo v procesu zdravljenja, lahko rečemo, da tavamo v temi. Tako fizioterapevt kot pacient, potrebujeta objektivne informacije o stanju poškodbe.
➡️Tako je uporaba ultrazvoka, termokamere in TMG nujna v procesu zdravljenja.
Za zdravljenje uporabimo fizioterapevtske postopke:
✅️UDARNI GLOBINSKI VALOVI (fokusni in radialni),
✅️SPROŠČANJE TETIVE Z METODO IASTM (izboljšamo drsnost tkiva, rekonstrukcija fibroznega tkiva, nevrološka stimulacija) in
✅️VISOKOFREKVENČNA LASERSKA TERAPIJA (zmanjševanje kroničnih bolečin, vnetij in oteklin) @klaser.official
✅️MAGNETNA TERAPIJA Z IZJEMNIM APARATOM MAGNETOLITH (EMTT) (visoka frekvenca nihanja in velika globina prodiranja valovanja – do 18 cm).
✅️V kinezioterapijo lahko pri vadbi za moč mišic meč kot dodatno stimulacijo vključimo tudi elektroterapijo mečnih mišic z visokotonsko ELEKTROSTIMULACIJO HITOP
✅️KINEZIOTERAPIJA: pri terapevtski vadbi priporočamo izvajanje koncentričnih vaj za sprednje golenske mišice in ekscentričnih vaj za moč meč.
✅️ORTOPEDSKI VLOŽKI PO MERI se priporočajo ljudem, pri katerih zaradi težav s stopali lahko trpi tudi ahilova tetiva. Dodatno se lahko opravi tudi biomehanska diagnostika hoje in stopal.
✅️VADBA za odpravo asimetrije in mišičnih deficitov. Izboljšanje sklepne stabilizacije kolena in gležnja. Za pridobitev osnovne telesne kondicije je obvezna tudi aerobna vadba.
Za več info ☎️040 77 35 77


Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.