Galerija slik

RAMENSKI BURZITIS – POKLIČITE 040 77 35 77

❌️RAMENSKI BURZITIS❌️

Burzitis rame je vnetje burze oziroma vnetje malih žepkov, ki so med kito in kostjo. Burze zmanjšujejo trenje med kitami ali mišicami ter lajšajo gibanje. V ramenu lahko burzitis prizadane subakromialno burzo ali subdeltoidno burzo. Samo stanje lahko zaradi izrazite bolečnosti in omejene gibljivosti pripelje do klinične slike, ki je podobna kot tista pri zamrznjeni rami.
✅️Patofiziologija – Kako pride do burzitisa?
Do burzitisa po navadi privedejo ponavljujoče obremenitve, ki zahtevajo dvigovanje roke nad glavo. Pri takšnih obremenitvah prihaja do stiskanja burse v subakromialnem prostoru, kar privede do samega vnetja burse. Lahko pa burzitis nastane tudi kot posledica nenadne velike obremenitve. Pogost vzrok burzitisa je lahko delo na vrtu, igranje tenisa, surfanje ali kitesurfing, igranje odbojke na mivki in podobne obremenitve.
✅️Zdravljenje – Kako zdravimo burzitis rame?
Zdravljenje je konzervativno in obsega predvsem počitek od aktivnosti, ki povzročajo bolečino, ter fizioterapijo usmerjeno v ohranjanje gibljivosti in zmanjševanje vnetja.
Iz prakse lahko rečemo, da je izjemno učinkovito zdravljenjebz visokofrekvenčnim laserjem Speciale @klaser.official ter visokoenergetsko magnetno terapijo @storz_medical
✅️V naši kliniki najprej opravite diagnostični pregled s termovizijo @thermo_human ter diagnostični ultrazvočni pregled.
Za več info nas pokličite ☎️040 77 35 77


Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.