Galerija slik

MIŠIČNO-SKELETNI ULTRAZVOČNI PREGLED je izjemno orodje v sodobni Fizioterapiji

MIŠIČNO-SKELETNI ULTRAZVOČNI PREGLED je izjemno orodje v sodobni Fizioterapiji 

▶️V preteklosti se je fizioterapevtsko zdravljenje izvajalo glede na napotke, ki jih je izdal zdravnik (osebni, fiziater, ortoped). Dobili ste kartonček z 10x laser, 10x uz ali 10x tens in to je bilo to.
▶️V današnji sodobni fizioterapiji je fizioterapevt samostojen strokovnjak za zdravljenje poškodb in usposobljen za načrtovanje zdravljenja poškodb. Edina pomankljivost je v znanju določanja stanja mišično-skeletnih poškodb in kontrole učinkov zdravljenja.
▶️V fizioterapevtski stroki in znanosti se že nekaj časa izvaja tudi študij 2. in 3. stopnje (mag. in dr.), ki vsebuje tudi znanja s področja diagnostike poškodb.
▶️Kaj nas zanima pri pojavu poškodbe in katere metode uporabljamo?
✅️analiza telesne sestave (stanje poškodovanega dela telesa – noge ali roke)
✅️manualni pregled poškodovanega dela telesa
✅️tenziomiografija TMG za analizo stanja mišičevja po poškodbi (noge, roke, rame, hrbet, trebušna stena, …)
✅️termovizija Thermohuman za analizo prekrvavitve poškodovanega dela telesa
✅podologija – ️analiza statike stopal in dinamike hoje
ULTRAZVOČNI PREGLED POŠKODBE
✅️ultrazvočni pregled poškodovanega dela telesa za natančno določanje stanja tkiv po poškodbi ter določanje točne lokacije poškodbe
✅️vedeti morate, da če opravite ultrazvočni pregled v drugi ambulanti in pridete s slikami do fizioterapevta, naletimo na več težav! Prva je ta, da so izvidi in slike nepopolni, saj opisujejo samo diagnozo, ne pa točne lokacije poškodbe. Drugi problem je ta, da so ze nekaj dni stare UZ slike zastarele, saj se tkivo ves čas spreminja in celi. Zato moramo pred začetkom zdravljenja imeti slike trenutnega stanja poškodbe. Tretji problem pa nastane ob zaključku zdravljenja, ko nimamo ultrazvočne slike stanja in ne moremo objektivno določiti učinkov fizioterapevtskega zdravljenja. Torej ali je poškodba zaceljena, ali lahko nemoteno izvajate aktivnosti in ali morate nadaljevati zdravljenje.
✅️Zaradi zgoraj naštetih težav je nujno da fizioterapevt izvaja tudi diagnostiko poškodbe (NE samo manualni pregled), saj boste tako točno vedeli v kakšnem stanju ste pričeli z fizioterapevtskim zdravljenjem in kakšno je stanje na koncu zdravljenja!
Če ste se poškodovali in potrebujete mnenje o vašem stanju – poškodbi, nas pokličite ali pišite. Lahko nam pošljete tudi vaš stari izvid v pregled.
☎️ 040 77 35 77
▶️ E: info@global-treatment.com
doc. dr. Mit Bračič


Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.