Galerija slik
Artroza kolka simptomi in zdravljenje s fizioterapijo.

ARTROZA KOLKA JE ZELO POGOSTA V SODOBNI POPULACIJI

Artroza kolka je zelo pogosta v sodobni populaciji

 

Artroza kolka je ena izmed najpogostejših ortopedskih bolezni, kjer se pojavi izginevanje sklepnega hrustanca. Ker hrustanec ni oživčen, pride bolečina najpogosteje zaradi draženja sklepne ovojnice. Zaradi artroze se pojavi zgostitev kosti, tvorijo se lahko kostni izrastki, poveča se izločanje sinoviane tekočine, pojavi se deformacije sklepa ter posledično omejena gibljivost. Bolečine se lahko najprej pojavi v notranjem delu kolenu, šele kasneje pa v kolku, zato se lahko na začetku diagnoza postavi napačno.

Artrozo lahko razdelimo v :

  • PRIMARNO – vzrok je nepoznan in se razvije na več sklepih. Na razvoj primarne artroze vpliva več dejavnikov: spol, starost, prehrana, debelost, hormonske motnje, dednost itd.
  • SEKUNDARNO – vzrok je mehaničen (ponavljajoče poškodbe, zlomi, preobremenitev sklepov, vnetja, ohlapnost mehkih tkiv okoli sklepa itd.)

 

Zakaj imajo nekateri zaradi artroze bolečine in nekateri ne?

Ljudje so različno občutljivi na bolečino. Razlog, zakaj enega boli drugega pa ne, bi lahko bil, da se živčevje sklepov in živčevje površin ob sklepih lahko razlikujeta od človeka do človeka.

 

FIZIOTERAPIJA PRI ARTROZI JE LAHKO IZJEMNO UČINKOVITA

 

  • Najprej napravimo ustrezno diagnostiko z merjenjem lastnosti vaših mišic, statiko in dinamiko stopal/nog in termovizijsko slikanje ter poiščemo potencialne vzroke bolečin v mišični zategnjenosti, neravnovesjih ali slabi moči. Pregledamo tudi vašo dokumentacijo – MRI, CT …
  • Ko ugotovimo vzroke, napravimo ustrezno število specialističnih fizioterapevtskih obravnav, da zmanjšamo bolečino in pripravimo kolk ter mišice na nadaljnji proces zdravljenja z vadbo. Pri artrozah imajo visoko uspešnost pri odpravljanju bolečin terapije z izjemnim magnetom MAGNETOLITH iz švicarskega podjetja STORZ! Po terapiji z magnetnimi valovi obvezno sledi  še aktivacija mišic z visokotonsko elektroterapijo HITOP.
  • Zadnja, ključna in najdaljša faza zdravljenja je kinezioterapija.  Pri tem s specialno vadbo izboljšamo funkcionalna neravnovesja vaših mišic, ki smo jih diagnosticirali ob vstopnem pregledu ter s tem odpravimo primarne vzroke za nastanek stanja vaših kolkov.

Gibanje krepi mišice, ki zaščitijo in razbremenijo sklep. Pomembno pa je, da je gibanje prilagojeno in vodeno s strani izkušenega fizioterapevta. Fizioterapevt poleg vadbene terapije uporablja tudi manualne tehnike, ki umirjajo razdraženo sklepno kapsulo in s tem zmanjšajo bolečino.

Ko je artroza prisotna, je pomembna prava in redna telesna aktivnost, vsak dan skozi celo leto.

 

EKIPA GLOBAL TREATMENT CLINIC

Za posvet in naročanje nas pokličite na:
☎️ 040 773 577 ali pišite na: info@globalsportsclinic.com


Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.