Galerija slik
 

Dr. Mitja Bračič

mitja_bracicDr. Mitja Bračič, rojen 31. maja 1977, je ekspert za športno diagnostiko in načrtovanje ter vodenje sodobnih ter nadzorovanih načinov treniranja in specialne priprave po poškodbah vrhunskih športnikov, mladih talentov ter rekreativcev.

Do zaključka športne kariere je postal državni prvak v različnih starostnih kategorijah v teku na 400 m z ovirami. Bil je član državne reprezentance v vseh starostnih kategorijah.

Zaradi poškodb je kariero zaključil leta 2002 in začel delati kot trener za telesno pripravo v različnih športnih klubih in reprezentancah.

V času doktorskega študij od leta 2005 do 2010 je deloval na Fakulteti za šport kot Mladi Raziskovalec na Inštitutu za šport. V tem času je kot ekspert za športno diagnostiko in raziskovalno delo na področju biomehanike športa, deloval znotraj številnih raziskovalnih projektov na področju Kineziologije monostrukturnih, polistrukturnih in konvencionalnih športov. Kot asistent je deloval na predmetih Teorija in metodika Atletike, Teorija in metodika Košarke, Osnove gibanja, Medicina športa ter Kondicijsko treniranje.

Kot ekspert za športno diagnostiko in svetovalec za telesno pripravo sodeluje z Atletsko zvezo, Kajakaško zvezo, Teniško zvezo, Smučarsko zvezo (alpsko smučanje, deskanje na snegu, smučarski skoki, nordijska kombinacija), Lokostrelsko zvezo, Judo zvezo, Košarkarsko zvezo, Rokometno zvezo, Golf zvezo, Taekwondo zvezo, Rokoborsko zvezo in Gimnastično zvezo Slovenije.

Do danes je samostojno in v soavtorstvu objavil 92 znanstvenih del, 70 strokovnih člankov doma in v tujini ter 5 monografij. Na področju pedagoškega dela je vodil vaje pri predmetih Teorija in Metodika Atletike, Osnove gibanja in Medicina športa ter na predmetih športnega treniranja Atletika, Kondicijsko treniranje, Košarka in Fitnes. Predava na programih usposabljanja za pridobitev naziva vaditelj in trener košarke, atletike, fitnesa, balinanja, golfa, sabljanja in kondicijskega treniranja (vsi športi, vojska, policija). Predava pa tudi na trenerskih seminarjih in tečajih Košarkarske Zveze Slovenije, Rokometne Zveze Slovenije, Atletske Zveze Slovenije, Gimnastične Zveze Slovenije, Smučarske Zveze Slovenije, Kajakaške Zveze Slovenije ter Fitnes Zveze Slovenije.

CENTER ZA VRHUNSKI ŠPORT je odprl leta 2013. Športnikom in rekreativcem nudi storitve s področja športne diagnostike, specialne priprave po operacijah ter specialnega treninga.

V letih 2011 in 2012 je bil idejni vodja in predstojnik Centra za medicino in šport na ZVD d.d.

Dr. Mitja Bračič je v letu 2014 na povabilo azerbaijanske vlade pomagal postaviti Republiški inštitut za medicino športa, športno diagnostiko in rehabilitacijo v Bakuju.

Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.