Galerija slik
 

Dr. Mitja Bračič

Tekaške poškodbe

Dr. Mitja Bračič, rojen 31. maja 1977, je ekspert za športno / funkcionalno diagnostiko in načrtovanje ter vodenje sodobnih ter nadzorovanih načinov treniranja in specialne priprave po poškodbah vrhunskih športnikov, mladih talentov ter rekreativcev.

Zgodovina Dr. Mitja Bračič

Do zaključka športne kariere je postal državni prvak v različnih starostnih kategorijah v teku na 400 m z ovirami. Bil je član državne reprezentance v vseh starostnih kategorijah. Zaradi poškodb je kariero zaključil leta 2002 in začel delati kot trener za telesno pripravo v različnih športnih klubih in reprezentancah doma in v tujini.

V času doktorskega študija od leta 2005 do 2010 je deloval na Fakulteti za šport kot Mladi raziskovalec na Inštitutu za šport. V tem času je kot ekspert za športno diagnostiko in raziskovalno delo na področju biomehanike športa, deloval znotraj številnih raziskovalnih projektov.
Projektov na področju Kineziologije monostrukturnih, polistrukturnih in konvencionalnih športov. Kot asistent je deloval na predmetih Teorija in metodika Atletike, Teorija in metodika Košarke, Osnove gibanja, Medicina športa ter Kondicijsko treniranje.

Kot ekspert za športno diagnostiko in svetovalec za telesno pripravo sodeluje s športnimi zvezami in olimpijskimi komiteji doma in v tujini. Do danes je samostojno in v soavtorstvu objavil 92 znanstvenih del, 150 strokovnih člankov doma in v tujini ter 5 monografij.

Nastanek GSC

Ideja Global Sports Clinic je nastajala celo športno kariero in skozi študij doktorata. Kot športnik ni imel ustrezne zdravstvene oskrbe, zato je zaključil kariero zaradi poškodbe. Pri delu v vrhunskem športu je vsakodnevno opazoval težave športnikov z zdravstveno oskrbo po poškodbah. Poglobil se je v vrzeli javnega sistema zdravljenja in postavil prvi center za celostno oskrbo športnikov na Zavodu za varstvo pri delu leta 2010, ki je bil Zlati Partner Olimpijskega Komiteja Slovenije. Športnikom je nudil hitro in strokovno obravnavo poškodb.

Dr. Mitja Bračič je v letu 2014 na povabilo azerbaijanske vlade pomagal postaviti Republiški inštitut za medicino športa, športno diagnostiko in rehabilitacijo v Bakuju. Po opravljenem projektu v Bakuju pa je prišel čas za postavitev sodobne klinike za zdravljenje poškodb, diagnostiko in vadbo Global Sports Clinic. Vso znanje in izkušnje, ki ga je pridobil v 20 letih študija, raziskovalnega in praktičnega dela po celem svetu, deli z vami v svoji kliniki.

Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.