Galerija slik
Kam na fizioterapijo?

Kam na fizioterapijo v Ljubljani? Spoznajte ključne dejavnike.

KLJUČNI DEJAVNIKI, KO SE ODLOČAMO KAM NA FIZIOTERAPIJO

V današnji, sodobni družbi je v izjemnem porastu pojavnost bolečin, poškodb, preobremenitev in bolezni. Žal ljudje nimamo ustreznih informacij kako pričeti z zdravljenjem bolečin in poškodb. Dostopnost javnega zdravstva se je v zadnjem desetletju bistveno zmanjšala. Iskreno povedano, tudi sistem preko osebnega zdravnika ni idealen, saj celoten proces, da pridemo do fizioterapije traja nekaj mesecev.

V tem času trpimo bolečine, poškodba se zabrazgotini ali preide v kronično – če sploh imamo to srečo, da dobimo napotnico za fizioterapijo.

✅️ Kako bi moral potekati sodoben pristop ob pojavu bolečine:

1. Ob nezgodi je bistvenega pomena, da se zavedamo stopnje poškodbe in kam se usmeriti za START ZDRAVLJENJA.
2. Če smo prepričani, da je poškodba prizadela naš skelet, gremo nujno na urgenco in opravimo vsaj RTG slikanje in ZAHTEVAMO sliko ter izvid! Če so kosti cele NE dovolimo “gipsa” saj s tem poškodbo še poslabšamo, saj nam gips onemogoči zdravljenje! Sprejemljiva je samo opornica ali snemljiva longeta.
3. Če RTG ne pokaže nič, je priporočljivo opraviti ultrazvočno diagnostiko mehkih tkiv (mišic, ligamentov), saj samo na podlagi teh informacij lahko pričnemo s Fizioterapevtskim zdravljenjem. NA PAMET ne zdravimo!
4. Če občutimo bolečine v sklepu (koleno, rame, kolk, hrbtenica,…), je priporočljivo opraviti tudi MRI slikovno diagnostiko, da smo sigurni, da so sklepne strukture cele (hrustanec, vezi, meniskus, idr.) oz da ugotovimo katere so poškodovane.

Pri vseh procesih Fizioterapevtskega zdravljenja je NUJNA diagnostika in vzrok poškodbe. Manualni pregled poškodb je bistveno premalo informacij za strokovno zdravljenje.

✅️ Kako izberemo Fizioterapevta/ko, kam na fizioterapijo?

Na spletu in družbenih omrežjih je “poplava” raznoraznih dobrih in zavajajočih informacij! Ne verjemite vsemu kar preberete, ko ste v bolečinah!
▶️Strokovni delavci v zdravstvu/fizioterapiji imamo točno določene stopnje akademske izobrazbe (dipl. fizioterapevt, magister ali doktor fizioterapevtskih znanosti). Določeni strokovnjaki v fizioterapiji imajo opravljena tudi dodatna znanja z različnih področij (manualne tehnike, laserske terapije, terapije z udarnimi valovi, obravnava fascij, podometrija, diagnostične preiskave, idr.). In tretje je delovna doba fizioterapevta, ki je bistven podatek, kje je strokovnjak izpopolnjeval svoje znanje pod mentorstvom in samostojno.
▶️ Zavedati se je potrebno, da masaža ni zdravljenje, temveč je namenjena dobremu počutju (wellnesu). Torej nazivi medicinska, športna, terapevtska, zdravilna….masaža NI povezana z zdravljenjem poškodb.
▶️ Fizioterapijo izvajamo strokovnjaki z imenom in priimkom s svojim strokovnim / akademskim ozadjem. Zato je bistvenega pomena, da poizveste KDO vas bo zdravil v določeni kliniki ali ambulanti. Klinika smo ljudje, ki tam delamo in skrbimo za Vaše zdravljenje.
▶️ Tako kot prvi diagnostični pregled poškodbe, je NUJNO da opravite tudi KONTROLNI diagnostični pregled. S tem pridobite informacije v kolikšni meri se je poškodba sanirala / zacelila, ter koliko terapij še potrebujete do konca zdravljenja. Zato vedno opravite ultrazvočni pregled za kontrolo po fizioterapiji. S tem tudi preverite ali je bil proces vašega zdravljenja uspešen.
▶️ Ne odločajte se samo po ceni terapij, saj se je v praksi pokazalo, da cena terapij ni povezana s strokovnim delom. Imate primer masaž, ki segajo do 100 eur ali več in niso učinkovite pri zdravljenju poškodb.

▶️Če se odločate za izbiro fizioterapije, preverite:
✅️ KDO vas bo zdravil?
✅️ Ali opravijo kakšno diagnostiko razen pogovora in manualnega pregleda?
✅️ Ali poleg manualnih terapij opravijo instrumentalno fizioterapijo ter kakšne aparate premorejo za Vaše zdravljenje?
✅️ Ali imajo poleg fizioterapije možnost kinezioterapije / vadbene terapije?
✅️ Ali opravijo kontrolni pregled po terapijah?

▶️ Če pa vseeno radi pogledate družbena omrežja, pa preverite delovanje fizioterapevtov in klinik.
Našo Fizioterapevtsko kliniko najdete na:
▶️ FB Global Treatment Clinic Fizioterapija
▶️ Instagram @globaltreatmentfizioterapija
▶️ Instagram @drmitbracic

 

Rezultat našega dela in vaše motivacije pa je na koncu ZDRAVJE in mobilnost vašega telesa!

Za Vaše zdravljenje poskrbimo doktor znanosti in izkušeni fizioterapevti z visokostrokovnim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami.

Za več informacij nas pokličite:  040 77 35 77 ali pišite:  info@global-treatment.com

Doc. dr. Mit Bračič
Global Treatment Clinic

Morda bi vas zanimalo tudi: Nujna fizioterapija ali Fizioterapija LjubljanaNastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.