Galerija slik
 

Prehransko svetovanje

Prehrana je v tesni povezavi z zdravjem ljudi. Način prehranjevanja lahko deluje kot dejavnik tveganja, ki ogroža zdravje posameznika, oziroma kot zaščitni dejavnik, ki krepi zdravje in izboljša kvaliteto življenja. Zato priporočamo prehransko svetovanje in diagnostiko preko katere se določijo optimalni vnosti živil.

Zdrava prehrana ali zdravo prehranjevanje vključuje varno, energijsko in hranilno uravnoteženo ter varovalno hrano, ki ohranja in krepi človekovo zdravje. Za dosego uravnotežene prehrane se poslužujemo normativov in referenčnih vrednosti za vnos hranilnih snovi, ki pa so specifični glede na spol, starost, telesno dejavnost in druga stanja in so lahko priporočene, ocenjene ali orientacijske vrednosti. Referenčne vrednosti za vnos hranil navajajo količine hranilnih snovi, za katere domnevamo, da pri skoraj vseh osebah navedene skupine prebivalstva varujejo pred prehransko pogojenimi bolezenskimi stanji ter omogočajo njihovo polno storilnost. Poleg tega naj bi ob rednem vnosu omogočale nastanek telesne rezerve posameznih hranil, tako da so le ta ob nenadnih povečanjih potrebah na voljo.

  • Načrt prehrane in sestava jedilnika na podlagi telesne sestave, krvne slike in dnevnika prehranjevanje in telesne aktivnosti (izračun vnosa in porabe energije)
  • Načrt prehrane in sestava jedilnika za vrhunske športnike, rekreativce in delavce
  • Načrt prehrane in sestava jedilnika za mlade športnike
  • Načrt prehrane in sestava jedilnika za starostnike
  • Načrt prehrane in sestava jedilnika v procesu rehabilitacije poškodb (po operaciji)
  • Priprava jedilnikov za priprave športnih ekip
  • Individualno svetovanje
  • Programi za hujšanje in optimiziranje telesne sestave
PONUDBA

DIAGNOSTIKA S SVETOVANJEM

Diagnostične metode vključujejo opazovanje, poslušanje, spraševanje, osebni pregled (jezik, koža, oči…), pulzno diagnostiko. Pri dodatni diagnostiki se priporoča odvzem in analiza kri ter urina v laboratoriju.

Glede na postavljeno diagnostiko se pacientu svetuje (prehransko svetovanje) glede spremembe prehrane, časovnih okvirov hranjenja ter drugih terapij, ki pacientu pomagajo pri ponovni vzpostavitvi zdravega delovanja.

KONTROLNI PREGLED

Kontrolni pregled vključuje pregled jedilnika, spremembe in popravke ter ponovno pulzno in drugo diagnostiko. Sledijo priporočila glede sprememb v prehrani in uporabe drugih terapij.

NAROČANJE

M: 064 222 666  od ponedeljka do petka od 7 do 19 ure
E: info@globalsportsclinic.com

Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.