Galerija slik
Burzitis rame.

BURZITIS RAMENSKEGA SKLEPA

Kaj je burzitis rame?

Burzitis rame je vnetje burze oziroma vnetje malih žepkov, ki so med kito in kostjo. Burze zmanjšujejo trenje med kitami ali mišicami ter lajšajo gibanje. V ramenu lahko burzitis prizadane subakromialno burzo ali subdeltoidno burzo. Samo stanje lahko zaradi izrazite bolečnosti in omejene gibljivosti pripelje do klinične slike, ki je podobna kot tista pri zamrznjeni rami.

 

Patofiziologija – Kako pride do burzitisa?

Do burzitisa po navadi privedejo ponavljujoče obremenitve, ki zahtevajo dvigovanje roke nad glavo. Pri takšnih obremenitvah prihaja do stiskanja burse v subakromialnem prostoru, kar privede do samega vnetja burse. Lahko pa burzitis nastane tudi kot posledica nenadne velike obremenitve.

 

Zdravljenje – Kako zdravimo burzitis rame?

Zdravljenje je konzervativno in obsega predvsem počitek od aktivnosti, ki povzročajo bolečino, ter fizioterapijo usmerjeno v ohranjanje gibljivosti in zmanjševanje vnetja. V primeru neuspeha počitka in fizioterapije se svetuje zdravljenje z injiciranjem kortikosteroidov.

 

Vabimo vas na posvet v Global Treatment Clinic
️ 040 77 35 77
?info@global-treatment.comNastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.