Galerija slik
 

Cirila Hlastan Ribič

cirila-hlastan-ribicZavedanje da z zdravim prehranjevanjem preprečujemo dejavnike tveganja za nastanek kroničnih nalezljivih bolezni kot tudi bolezni same ter posledično varujemo zdravje, je dan danes ob dostopnosti najrazličnejše hrane in njenih dopolnil, bistvenega pomena.

S svojimi dolgoletnimi izkušnjami na področju nutricionizma se Cirila uvršča med samo srenjo v tovrstnem slovenskem prostoru. Kot magister prehrane na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani se je v nadaljevanju posvetila doktorskemu študiju na področju prehrane in bolezni raka na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, ki ga je uspešno zaključila leta 2005.

Njene dolgoletne izkušnje segajo od pripravnika tehnologa v analitskem laboratoriju v blagovnem centru Emona, strokovne sodelavke na inštitutu za higieno na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, svetovalke ministra na Ministrstvu za zdravje Republike Slovenije, vodje v sklopu programov CINDI za preventivo in zdrav življenjski slog do še vedno delujoče kot nacionalni ekspert s področja javnega zdravja v sklopu Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ.V letu 2011 je bila izvoljena v izredno profesorico s področja prehrane na Fakulteti za vede o zdravju Univerza na Primorskem, med tem ko je leta 2008 postala tudi članica mednarodne mreže v okviru Svetovne zdravstvene organizacije za zmanjševanje soli v prehrani.

V Centru za krepitev zdravja in obvladovanje kroničnih bolezni opravlja zgoraj omenjene naloge in raziskovalno delo, kot pedagog pa je delno zaposlena tudi na Fakulteti za vede o zdravju v Mariboru, Jesenice. Pedagoško delo opravlja tudi na Medicinski fakulteti in Zdravstveni fakulteti v Ljubljani, Fakulteti za zdravstvo Jesenice in Fakulteti za vede o zdravju Izola.

S svojim individualnim pristopom ocene in nadaljevanju svetovanja tako o prehrani pri povečani telesni aktivnosti kot tudi športni prehrani vam Cirila tako pomaga pristopiti k dolgoročnejšemu ter kakovostnejšemu prehranjevanju.

Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.